Petr Stupka receptje a hengerelt vadászpecsenye csipkebogyó és szilva rizzsel

 

A szarvashúsos menü főfogásaként Petr megmutatja, hogyan kell elkészíteni a sült szarvashátat. És lesz hozzá egy finom csipkebogyó szósz.

 

Hozzávalók a hengerelt vadászgöngyöleghez:
800g szarvas hát
160 g szalonna
200 g gomba
4 tojás
tál spenótlevelek
fűszerezés a darált húshoz

Hozzávalók a vadszilva rizshez:
150 g vörös rizs
200 g basmati rizs
160g csipkebogyó
120 g aszalt szilva
120g alma

vaj
ecet

A tiroli csipkebogyó szósz összetevői:
80g hagyma
300 g gyökérzöldség
160 g csipkebogyó lekvár
60g mustár
40g vaj
300ml húsleves
160ml tejföl

vad fűszerek